Maak kennis met Jella

Certified Zentangle Teacher sinds 2009

De Weg van de Pen® combineert mijn passie en interesse voor creativiteit en spiritualiteit om mensen te helpen, in het toegang te verkrijgen tot en het gebruiken van hun creativiteit. Creativiteit kan een krachtig gereedschap zijn, om te komen tot een dieper bewustzijn, vreugde en tevredenheid in het leven.

Jella, Certified Zentangle Teacher en beoefenaar van Zenmeditatie

Jella’s eerste kennismaking met Zentangle was in 2007. Aangenaam verrast door het positieve effect van deze kunstvorm in haar eigen leven, is ze zich bijzonder intensief gaan verdiepen in de theorie en filosofie van Zentangle. In februari 2009 nam ze in Amerika als eerste uit Europa deel aan de allereerste Teacher Training Seminar van de ontwikkelaars van de Zentangle methode, Maria Thomas en Rick Roberts. Deze aangename ervaring heeft ze als Certified Zentangle Teacher™ van 2009 tot 2015 gedeeld met anderen via haar ruime variatie en aanbod van workshops Zentangle.

Zelf beoefent Jella de Zentanglemethode vanuit een Zenperspectief. De belangrijke bron van inspiratie hiervoor is haar intensieve beoefening van Zazen* bij Zenleraar Luc de Winter (Ho Sen Dojo in Antwerpen). In de loop der jaren is er zo een organische evolutie in de manier waarop ze deze kunstvorm beoefent en met anderen deelt.

*Zazen

Haar kennismaking met Zentangle
In 2007 kocht Jella haar eerste Zentanglekit via het internet bij Maria Thomas en Rick Roberts. En, zoals dat trouwens voor velen het geval is, is ze begonnen met Zentangle omdat ze het gewoon ervaarde als een ontspannende en leuke bezigheid. Al gauw ontdekte ze echter dat Zentangle vooral een ontspannen manier is om met aandacht iets te doen. En dat het niet zo zeer is wat we doen, maar wel met welke aandacht we iets doen dat een invloed heeft op hoe we elk moment ervaren. Toen ze in 2009 deelnam aan de opleiding tot Certified Zentangle Teacher en ze uitgebreid kennis maakte met de filosofie van Zentangle, opende zich ook de mogelijkheid om te werken met de verschillende aspecten van deze filosofie door deze te gebruiken als inspiratiebron voor het dagelijks leven. Met Zentangle heeft Jella zelf onder andere zelf zeer intensief dankbaarheid en in het bijzonder aandacht beoefend. Het leerde haar dieper kijken naar de dingen.
ARTbundance Coach en Practitioner
Het volgen van de opleiding tot ARTbundance™ Coach/Practitioner gaf Jella de mogelijkheid om Zentangle toe te passen als een speelse weg om de verbinding met zichzelf en met anderen te verdiepen. Het is ook in deze periode dat de eerst inspiratie voor het boek ‘Het Geluk van de Boer’ tot stand kwam. Zelf beoefende ze Zentangle ondertussen steeds meer als methode om te mediteren. Jella was al vanaf het begin enorm gefascineerd door dat specifieke woordje Zen in Zentangle.
Een bijzondere leraar: Kaz Tanahashi

Het is de deelname aan de meerdaagse workshops ‘Brushmind’ (2x in 2013), ‘Brush Creativity’ (2014), ‘Enjoy the Brush’ (2014), ‘Brushmind’ (2015) en ‘Brushmind’ (2016) van Kazuaki Tanahashi* die een zeer belangrijke bijdrage hebben geleverd aan haar begrip van het creatieve proces vanuit een Zenperspectief en de invloed daarvan op het dagelijks leven.

*Kazuaki Tanahashi

ZENtangle - de kunst van aandacht beoefenen
Haar beoefening van Zazen bij Zenleraar Luc De Winter en haar deelname aan de workshop van Kaz Tanahashi vormden de basis voor de workshop ‘ZENtangle – de kunst van aandacht beoefenen’. Later heeft Jella deze workshop ook in boekvorm uitgegeven. Met deze wokshop en boek geeft Jella een duidelijk inhoud aan het woord Zen in Zentangle.
De Weg van de Pen

Om volwassenen beter te kunnen helpen in het beoefenen van een aandachtigere levenswijze en meer harmonie, ontwikkelde ze samen met haar man Johan in september 2014 De Weg van de Pen®. De Weg van de Pen is een leidraad voor de creatieve beoefening van open, vriendelijke en zorgzame aandacht. De Weg van de Pen®  heeft als basis de originele Zentanglemethode en combineert tekenen met onderricht. Zo is Zentangle niet uitsluitend een vorm van ontspanning, maar vooral een uitnodiging om dieper te kijken naar de werkelijkheid.

PAPERARTSTUDIO

PaperArtStudio biedt naast de wekelijkse samenkomsten ook een basisworkshop Zentangle aan op aanvraag. 

Want wij zijn er van overtuigd dat deze kunstvorm ook jouw leven kan verrijken en nieuwe mogelijkheden bieden op een manier die jij zelf verkiest en het best bij jou past. Zelfs zonder voorafgaande ervaringen met tekenen of andere creatieve/artistieke vaardigheden wekt de Zentangle methode de (levens)kunstenaar in ieder van ons tot leven op een ontspannende, zelfs speelse wijze. Veel hangt af van ons eigen antwoord, ook nu : Laten we het aan ons voorbijgaan of spelen we op enthousiaste wijze in op de de uitgebreide keuze aan mogelijkheden en toepassingen die deze kunstvorm biedt?

Wij, van PaperArtStudio willen dan ook u, als bezoeker van deze website, danken voor de tijd die u investeert om kennis te maken met PaperArtStudio, met Zentangle en met De Weg van de Pen. Wij zijn er van overtuigd dat wie hier een boodschap in dient te vinden dit ook zal doen. Wij zijn dan ook vereerd u te mogen verwelkomen op onze website.