Beoefening

wekelijkse samenkomsten
Beoefening 2019 -2020
De samenkomsten zijn telkens van 09u30 tot 12u00 en gaan door in onze  workshopruimte, Kijkuitstraat 141 te Kalmthout. Er is een kort onderricht en een eerste tekensessie van 09u30 tot 10u30. Van 10u30 tot 11u00 is er een pauze (drank en koekjes zijn voorzien). Wie voldoende heeft aan één uurtje tekenen heeft dan ook de mogelijkheid om aan het begin of einde van de pauze te vertrekken. Van 11u00 tot 12u00 is er nog een tweede tekensessie.

Je minimumbijdrage* voor deelname aan de samenkomsten is 5,00 euro. Graag bij het binnenkomen zelf even je naam noteren op het lijstje en je bijdrage in ‘het blauwe potje’ deponeren.

Kan ik ook meedoen?
Jazeker! Onze beoefening is geschikt voor iedereen met een minimale basiskennis Zentangle. Er is intussen voldoende informatie over Zentangle vrij beschikbaar via het internet en in diverse boeken over deze methode.  Wij bevelen in het bijzonder het boek ‘Zentangle – De Praktijk 1’  van Rick Roberts en Maria Thomas aan. Onze beoefening is in de eerste plaats eenvoudig met veel herhaling en uitdieping van zowel de basisprincipes en theorie van Zentangle als van de filosofie. Voor wie samen met ons wil beoefenen is het vooral ook belangrijk dat je je kan vinden in een benadering met weinig nadruk op artistieke vaardigheid. Wanneer we in groep beoefenen dienen we ook rekening te houden met anderen en met dat wat er van moment tot moment tijdens het tekenmoment gebeurt. We gaan op een respectvolle manier om met ons tekenmateriaal en hebben respect voor de beoefening van anderen die samen met ons tekenen. Zo zorgen we ervoor dat Zentangle niet herleid wordt tot een ‘even weg zijn van de wereld’ maar integendeel een harmonieus samenzijn is met iedereen en alles wat samen met ons in deze ruimte en op dit moment aanwezig is. Daarnaast kan tekenen in groep kan ook een goede stimulans zijn om regelmatig te tekenen. Bovendien is het gewoon ook aangenaam om samen iets te doen. Is dit iets voor jou? Je bent altijd welkom om met ons mee te beoefenen. Op deze pagina kan je naast de data en de inhoud van de samenkomsten al de nodige informatie vinden om je aan te melden voor deze groep en om je in te schrijven voor de samenkomsten. Toch extra hulp nodig? Neem contact met ons op via het contactformulier op deze website of door een mailtje te sturen naar info(at)paperartstudio.be

geen samenkomsten

Wat moet ik doen om aan de samenkomsten te kunnen deelnemen?
Voor je kan deelnemen aan de samenkomsten, dien je lid te worden van deze groep. Dit doe je gewoon door een jaarlijkse bijdrage te betalen . Het lidmaatschap is geldig  van 01 september tot 31 augustus. Voor het lidmaatschap betaal je tussen 10,00 en 25,00 euro. Je kan deze jaarlijkse bijdrage ter plaatse betalen of storten op IBAN: BE89 7310 3663 8285
BIC: KREDBEBB
Deze rekening staat op naam van Johan Wauters, Kijkuitstraat 137 te 2920 Kalmthout (België)
Je bijdrage is op basis van een ‘Betaal vanuit je hart’-principe*. en dus mag je je eigen prijs bepalen. Je bijdrage dient  om materialen aan te kopen dat we hier ter plaatse vrij ter beschikking stellen om je beoefening te ondersteunen. Door het lidmaatschap aan te kopen voor een bedrag hoger dan de minimumprijs (10,00 euro) ondersteun je de  ‘De Weg van de Pen’, zodat we deze samenkomsten kunnen blijven organiseren zoals we dat nu doen.

 

Hoe schrijf je in voor de samenkomsten?
Leden krijgen enkele dagen voor elke samenkomst een ‘Reminder’ toegestuurd. Dit is een soort van uitnodiging via mail met de daarin de inhoud van de samenkomst. Je schrijft je in voor de samenkomst gewoon door in deze mail op de knop ‘beantwoorden’ te klikken. Je hoeft zelfs niets te typen.

Help! Ik ben lid maar ik heb geen reminder ontvangen.
Technische snufjes waaronder e-mail zijn geweldig, maar uit ervaring weten we dat ze tussendoor wel eens serieus de hik kunnen hebben. Geen paniek. Misschien is het bericht in je spam-folder of ongewenste e-mail terecht gekomen?  Kijk daar even eerst. Toch niets gevonden? Meld je dan aan door ons gewoon een mailtje te sturen. De data en inhoud van de samenkomsten kan je steeds online raadplegen.

Wat kost deelnemen aan de samenkomsten?
Je minimumbijdrage* voor deelname aan de samenkomsten is 5,00 euro. Graag bij het binnenkomen zelf even je naam noteren op het lijstje en je bijdrage in ‘het blauwe potje’ deponeren.

Deze minimumbijdrage dient voor het betalen van de onkosten voor verwarming en de accommodatie in het algemeen, de boekhoudkosten, het betalen van de wettelijke verplichte verzekeringen, taksen en belastingen, de aankoop van koffie, thee en de koekjes … (…) Kortom deze bijdrage dient voor het betalen van alles wat er praktisch komt kijken bij het organiseren van deze samenkomsten.
Wil je wat we doen met PaperArtStudio en zo de ontwikkeling van De Weg van de Pen ondersteunen of Johan en mij trakteren op een kopje koffie als dankjewel voor het organiseren van deze samenkomsten, dan ben je uiteraard altijd welkom om een extraatje in ‘het blauwe potje’ te stoppen.

We hoeven ook niet te weten wie wat in het ‘blauwe potje’ stopt: je hoeft geen bedrag naast je naam te noteren, je extra bijdrage is volledig anoniem. Zo hoeft ook niemand zich tot iets verplicht te voelen. Betaal je bijdrage ook bij het binnenkomen in plaats van bij het buitengaan, dat voorkomt dat je een ‘waarde’ gaat kleven op de samenkomst.

Wat bedoel je met 'minimumbijdrage' en 'betaal vanuit je hart'?
Je bijdrage voor de samenkomsten en de prijs van het lidmaatschap van deze groep is ‘een bijdrage vanuit het hart’, niet ‘betaal wat je het waard vindt’. Misschien heb je al wel eens gehoord over het principe van ‘betaal wat je het waard vindt’? Je kan bijvoorbeeld in bepaalde restaurants gaan eten en achteraf een bedrag betalen wat voor jou de maaltijd waard is.
Wij passen bij PaperArtStudio een gelijkaardig principe toe, maar dan niet op basis van waarde. Waarde houdt in dat je het ene vergelijkt met het andere. Dat doen we liever niet, want dat past niet bij een beoefening van Zentangle. Liever zien we een bijdrage op basis van het principe wat voor jou hart een juiste bijdrage is om deze beoefening en deze samenkomsten mogelijk te maken: niet alleen voor jezelf, maar ook voor anderen. Dus geen prijsbepaling op basis vergelijking (waarde), maar luisteren naar je binnenste om zo een juiste bijdrage te doen. Vind je dat moeilijk? Door de minimumbijdrage nemen we een flink deel van verantwoordelijkheid daarvoor van je schouders. Zie het verder als een goede praktische toepassing van je beoefening, want dat is ook hetgeen wat we tijdens de beoefening van Zentangle doen: niet vergelijken, maar diep kijken en luisteren.