logo ZentangleDe zentangle® kunstvorm en methode is ontwikkeld door Maria Thomas en Rick Roberts. Zentangle® is een geregistreerd handelsmerk van Zentangle Inc. www.zentangle.com

Zentangle is een eenvoudige methode om prachtige abstracte kunst te creëren door het tekenen van gestructureerde patronen

Zentangle is ontstaan uit een bijzondere samenwerking.

Wat mag je zoal verwachten als een monnik en een artiest samenwerken? Zentangle is een kunstvorm en methode ontwikkeld door twee Amerikanen, Maria Thomas en Rick Roberts. Maria is een artieste/kalligrafe die de ontwerpstudio Pendragon Ink heeft opgericht. Pendragon Ink is gespecialiseerd in ontwerpen die kalligrafie combineert met andere kunstvormen. Rick heeft jarenlang als een monnik geleefd en meditatie beoefend in diverse ashrams in de VS en ook in India.

Het idee achter Zentangle ontstaat als Rick de werkruimte van Maria binnenstapt terwij ze bezig is met het versieren van een letter. Als Rick Maria aanspreekt omschrijft zij dit werk als een gevoel van welzijn en ontspanning die samengaat met complete focus en aandacht. Rick herkent, door zijn beschouwende levenswijze als monnik, hierin dat wat men beoefent tijdens meditatie. Zo begint hun ontdekkingsreis waarbij ze meditatie en tekenen combineren tot een eenvoudige en elegante methode die ze de naam ZENTANGLE geven.

Zentangle is meer dan het tekenen van gestructureerde patronen.

Een Zentangle is een pentekening opgebouwd uit eenvoudig te tekenen gestructureerde patronen. Het is zodanig opgebouwd dat het mogelijk is om met een ontspannen aandacht prachtige abstracte kunst te creëren. Het tekenen van patronen komt voor in alle culturen en alle tijden en behoort tot het menselijk erfgoed. De levende taal van patronen is nauw verwant met de kern van ons bestaan.

Zentangle is meer dan een kunstvorm.

Zentangle is niet alleen een kunstvorm. Het is tevens een meditatie, een innerlijke reis, en zelfs een levensvisie. Ze is tegelijkertijd ontspannend en transformerend. Gebruik Zentangle ook om creativiteit te stimuleren, aandacht te verhogen, vaardigheden te onderhouden of te ontwikkelen of gewoon om schoonheid te creëren. Door zich te verdiepen in Zentangle kunnen er deuren geopend worden naar inzichten die tot dan toe gesloten zijn.

Zentangle als creatieve beoefening.

Het gebruik van hoogwaardig tekenmateriaal in combinatie met de theorie van het tekenen en de filosofie van deze kunstvorm maakt Zentangle tot een unieke beoefening en het creëren van Zentangles tot een unieke ervaring. Wanneer je het leven vergelijkt met Zentangle is het leven een kunstvorm. Zentangle is dan ook een fijne en aangename manier om meer kunst in je leven te brengen, zowel letterlijk als figuurlijk.

We nodigen je dan ook graag uit om de schoonheid en mogelijkheden van Zentangle te ontdekken tijdens onze wekelijkse beoefening!

PaperArtStudio organiseert éénmaal per jaar de workshop Zentangle Basis voor wie wenst kennis te maken met Zentangle.

IN 2018

op zaterdag
08 september 2018

van 13u30 tot 17u00
Beperkt aantal plaatsen

OF RESERVEER DEZE WORKSHOP

voor groepen vanaf 5 personen
op een datum en uur naar keuze